EiE Nieuws

Vind hier het laatste nieuws van EiE

EiE contineert HKZ certificering

EiE contineert HKZ certificering

In 2020 kregen we na een eerste periode van audits onze certificering van HKZ toegekend. Dit certificaat en daarmee het HKZ keurmerk laat zien dat wij voldoen aan de eisen die worden gesteld in de norm voor Jeugdzorg. Deze norm wordt gesteld door klanten, (zorg)professionals en de overheid / financiers. 

Wij zijn trots om te kunnen melden dat we na de eerste tussentijdse audit door het Keurmerkinstituut de bevestigin hebben mogen krijgen dat we als organisatie goede stappen maken en daardoor wederom blijven voldoen aan de gestelde norm. Wij hechten hieraan veel belang en zijn dan ook trots op al onze medewerkers met deze mooie waardering!

2 maart 2021
EiE stelt voor: onze collega in opleiding

EiE stelt voor: onze collega in opleiding

Wij hechten belang aan goede jeugdzorg. Een belangrijk onderdeel hiervan zijn goede gekwalificeerde behandelaren. Wij investeren dan ook graag in het opleiden van deze behandelaren, en zijn dan ook trots om onze twee collega's in opleiding voor te kunnen stellen. Beide collega's lopen vanuit hun opleding een stage op onze locatie in Etten-Leur:


Ik ben Halimah Mumine en ik ben 22 jaar oud. Oorspronkelijk kom ik uit Den Haag, maar ik heb hier in Brabant mijn thuis gevonden. Ik woon in een knus appartementje in Breda waar ik geregeld met vrienden te vinden ben, als ik niet aan het studeren ben. Momenteel studeer ik orthopedagogiek aan de universiteit Leiden en hoop ik deze opleiding in de zomer af te ronden. Sinds kort loop ik drie dagen in de week stage bij e-i-e en zal ik me de komende maanden vooralsnog richten op het diagnostiekproces en verschillende soorten behandelingen. In de praktijk vind ik het belangrijk om te kijken naar hetgeen dat een gezin uniek maakt en hoe de behandeling daar het beste op kan aansluiten, zodat er maatwerk geleverd kan worden. Ik verheug me erop om de komende maanden veel te leren van mijn collega's zodat ik uiteindelijk zelfstandig als orthopedagoog aan de slag kan gaan.

10 februari 2021
Protocol EiE omtrent Corona Virus (Covid-19)

Protocol EiE omtrent Corona Virus (Covid-19)

Als zorgmedewerkers en therapeuten in de jeugdzorg zijn wij natuurlijk ook verbonden aan alle andere zorgverleners uit de zorgsector. Vanwege het coronavirus willen wij u het volgende mededelen.  

De praktijk sluiten betekent dat wij cliënten en gezinnen geen zorg meer kunnen bieden wat in sommige gevallen absoluut niet wenselijk is. De praktijk openhouden betekent ook dat mijn collega’s en ik zich blootstellen aan een hoger risico. Echter voelen wij als praktijk de zorgplicht en willen wij de zorg waar nodig continueren. Als praktijk doen we wel een beroep op ieder zijn verantwoordelijkheid. Daarnaast zullen we passende maatregelen nemen.  

Als praktijk doen wij alles binnen onze mogelijkheden om de hygiëne te waarborgen en adviezen op te volgen die wij van de overheid meekrijgen. Wij informeren cliënten hierover en maken die duidelijk zichtbaar in de praktijk. Van cliënten verwachten wij ook dat zij rekening houden met de hygiëne en veiligheid in de praktijk. Wij zullen de cliënten dan ook bij elke afspraak observeren en navraag doen. Bij twijfel zullen wij de cliënten naar huis sturen.  
 
* Er worden géén handen geschud; 
* Handen wassen voor iedere behandeling en na iedere behandeling; 
* Bij ophalen of wegbrengen geen gebruik maken van de wachtruimte maar wachten op de parkeerplaats; 
* Bij klachten als koorts, luchtweginfecties en hoesten is het niet mogelijk om fysiek af te spreken; 
* Er vinden geen groepsbehandelingen plaats; 
* Er vinden geen fysieke evaluaties of intakes plaats. 

Als praktijk streven wij ernaar om voor iedere cliënt, waar nodig, een passend zorgaanbod te bieden. Uiteraard kunnen cliënten zelf beslissen of ze de afspraken afzeggen. Dit kunnen zij in overleg doen met hun betrokken zorgmederwerker of therapeut.  
 
* Belafspraken en overleggen; 
* Huiswerkopdrachten en andere protocollen op afstand; 
* Andere communicatiemiddelen (teams, skype en videobellen); 
* Telefonische anamneses (intakes); 
* Afspraken buiten de deur (in de openlucht).   

Als praktijk zullen wij zo lang mogelijk de zorg blijven verlenen die nodig is.  

16-3-2020
Onderzoek psychomotorische gezinstherapie in samenwerking met KU Leuven

Onderzoek psychomotorische gezinstherapie in samenwerking met KU Leuven

EiE heeft een divers behandelaanbod. Één daarvanis psychomotorische gezinstherapie (PMGT).

 

PMGT is een ervaringsgerichte therapie voor gezinnen en maakt gebruik van werkvormen uit de psychomotorische therapie. Gezinnen kunnen door te doen en te ervaren in het hier en nu aan voor hen belangrijke gezinsthema's werken. Het kenmerkende van PMGT is dat gezinsleden niet zozeer met elkaar hoeven te praten over de zorgen die er zijn, maar met elkaar in beweging en in actie komen door de diverse werkvormen. Op deze manier kunnen ze nieuwe ervaringen op doen en oefenen met alternatieve en meer helpende manieren van omgaan met elkaar.

 

We vinden het belangrijk om ook wetenschappelijke evidentie te hebben voor hetgeen we aanbieden en op deze wijze een bijdrage te leveren aan de ontwikkeling van ons vak. We starten daarom binnenkort een pilot onderzoek in samenwerking met de universiteit Leuven (be). We zullen daarin met gezinnen kijken of het stress niveau afneemt en hoe ze het als gezin weer zelf geregeld krijgen (empowerment). Daarnaast wordt er met gezinnen en therapeuten gekeken wat voor hen belangrijke momenten waren uit de therapiesessie.

 

Mocht u meer willen weten over psychomotorische gezinstherapie of dit onderzoek kunt u contact opnemen met Marco Visser, systeemtherapeut of kijken op www.gezinspmt.nl. Marco@e-i-e.nl

19-2-2019
Onze systeemtherapeut Marco Visser met een goed artikel in het Tijdschrift voor Vaktherapie

Onze systeemtherapeut Marco Visser met een goed artikel in het Tijdschrift voor Vaktherapie

We delen graag met u het artikel dat onze systeemtherapeut Marco Visser heeft geschreven in het vakblad 'Tijdschrift voor Vaktherapie'. 

Via onderstaande PDF kunt u het artikel over 'Contextcreatie' lezen. 

Het artikel is gepubliceerd in het 4e nummer van het 'Tijdschrift voor Vaktherapie' in 2018.

Lees hier het artikel

18-02-2018
Expertise in Ervaren gecontracteerd met inkooporganisatie jeugdhulp Zeeland

Expertise in Ervaren gecontracteerd met inkooporganisatie jeugdhulp Zeeland

Per 1 januari 2017 is Expertise in Ervaren gecontracteerd met inkooporganisatie jeugdhulp Zeeland. Dit betekent dat alle jeugdhulp binnen desbetreffende gemeente in Zeeland terecht kunnen bij Expertise en Ervaren. Hierbij wordt gewerkt op verschillende locaties. Momenteel kijken wij ook naar de mogelijkheden om ons te bevestigen op een vaste locatie.

1-5-2017
Expertise in Ervaren "Centrum voor Kind en Jeugd" heeft samenwerkingsovereenkomst met het Regionaal Transitie West Brabant Oost

Expertise in Ervaren "Centrum voor Kind en Jeugd" heeft samenwerkingsovereenkomst met het Regionaal Transitie West Brabant Oost

Expertise In Ervaren "Centrum voor Kind en Jeugd" kan met trots mededelen dat zij een samenwerkingsovereenkomst hebben bereikt met het Regionaal Transitie West Brabant Oost. Bestaande uit de gemeenten Aalburg, Alphen, Chaam, Baarle Nassau, Breda, Drimmelen, Geertruidenberg, Oosterhout, Werkendam en Woudrichem.

12 mei 2016
Transitie Jeugdzorg Regio West Brabant West

Transitie Jeugdzorg Regio West Brabant West

Sinds 1 januari 2015 hebben wij  een contract getekend met de 9 gemeentes uit de regio West Brabant West. Kinderen en jongeren uit de gemeentes Etten-Leur, Zundert, Halderberge, Moerdijk, Roosendaal, Ruchpen, Steenbergen, Woensdrecht en Bergen op Zoom kunnen bij ons terecht met diverse hulpvragen. Voor meer informatie zie ook: www.voordejeugdwestbrabantwest.nl

1 januari 2015
Transitie Regio West Brabant-West

Transitie Regio West Brabant-West

Als praktijk voor psychomotorische therapie zijn we druk in onderhandeling met de gemeente Etten-Leur en de regio West Brabant-West om een samenwerking aan te gaan.  Zie hiervoor ook www.kleinezorgaanbieders.nl en www.voordejeugdwestbrabantwest.nl

4 augustus 2014