< Back

Maaike Plouvier

Psychomotorisch therapeut

Mijn naam is Maaike Plouvier (1982) en sinds mei 2018 werk ik bij EiE als psychomotorisch therapeut. In 2004 heb ik mijn opleiding tot creatief therapeut dans en beweging afgerond en als PMT-er aan het werk gegaan met kinderen, jongeren en hun gezin binnen diverse instellingen. De behoefte mezelf naast mijn werk te ontwikkelen zat en zit in mijn bloed, wat maakte dat ik in 2012 mijn Master PMT heb afgerond en nu naast mijn werk nog studeer aan de opleiding Psychologie.

Het mooie aan mijn vak vind ik om middels het ervaringsgericht leren, waarbij ik het denken, voelen en handelen centraal zet, zowel kinderen en jongeren als hun ouders te laten komen tot ontwikkeling. Iedere dag geniet ik ervan om samen de krachten en kwaliteiten van een ieder te ontdekken om vanuit daar te onderzoeken naar hoe dit kan helpen bij de uitdagingen die je tegenkomt.

Het samen zoeken naar de meest passende insteek binnen de behandeling is een kracht van EiE. Hierbij staat het multidisciplinair werken centraal, maar minstens zo belangrijk het samenwerken met ouders.

Maaike Plouvier