top of page

Protocol EiE omtrent Corona Virus (Covid-19)

EiE

16 mrt. 2020


Als zorgmedewerkers en therapeuten in de jeugdzorg zijn wij natuurlijk ook verbonden aan alle andere zorgverleners uit de zorgsector. Vanwege het coronavirus willen wij u het volgende mededelen.  
De praktijk sluiten betekent dat wij cliënten en gezinnen geen zorg meer kunnen bieden wat in sommige gevallen absoluut niet wenselijk is. De praktijk openhouden betekent ook dat mijn collega’s en ik zich blootstellen aan een hoger risico. Echter voelen wij als praktijk de zorgplicht en willen wij de zorg waar nodig continueren. Als praktijk doen we wel een beroep op ieder zijn verantwoordelijkheid. Daarnaast zullen we passende maatregelen nemen.  

Als praktijk doen wij alles binnen onze mogelijkheden om de hygiëne te waarborgen en adviezen op te volgen die wij van de overheid meekrijgen. Wij informeren cliënten hierover en maken die duidelijk zichtbaar in de praktijk. Van cliënten verwachten wij ook dat zij rekening houden met de hygiëne en veiligheid in de praktijk. Wij zullen de cliënten dan ook bij elke afspraak observeren en navraag doen. Bij twijfel zullen wij de cliënten naar huis sturen.    

* Er worden géén handen geschud; 
* Handen wassen voor iedere behandeling en na iedere behandeling; 
* Bij ophalen of wegbrengen geen gebruik maken van de wachtruimte maar wachten op de parkeerplaats; 
* Bij klachten als koorts, luchtweginfecties en hoesten is het niet mogelijk om fysiek af te spreken; 
* Er vinden geen groepsbehandelingen plaats; 
* Er vinden geen fysieke evaluaties of intakes plaats. 

Als praktijk streven wij ernaar om voor iedere cliënt, waar nodig, een passend zorgaanbod te bieden. Uiteraard kunnen cliënten zelf beslissen of ze de afspraken afzeggen. Dit kunnen zij in overleg doen met hun betrokken zorgmedewerker of therapeut.    
* Belafspraken en overleggen; 
* Huiswerkopdrachten en andere protocollen op afstand; 
* Andere communicatiemiddelen (teams, skype en videobellen); 
* Telefonische anamneses (intakes); 
* Afspraken buiten de deur (in de openlucht).   

Als praktijk zullen wij zo lang mogelijk de zorg blijven verlenen die nodig is.  

bottom of page